Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ACTIONAID


  Συγκεκριμένα, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές μας, αποφασίσαμε και προβήκαμε στις διαδικασίες αναδοχής παιδιού από την  Αφρική.
      Πρόκειται για τον Νsekanabanga Didier, αγόρι, γεννημένο το 2006, από την αγροτική κοινότητα Γκιτέτσι της Ρουάντα. Είναι μια περιοχή όπου το πόσιμο νερό είναι σπάνιο αγαθό για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η παραγωγή των γεωργικών τους προϊόντων είναι ισχνή και δεν αρκεί να θρέψει τις οικογένειες όλον τον χρόνο. Το 43% των παιδιών κάτω των 5 ετών υποφέρουν από υποσιτισμό.

      Η οικογένειά του Νsekanabanga έχει 5 παιδιά, διαθέτει γη για καλλιέργεια και εκτρέφει ζώα. Το σπίτι της οικογένειας είναι φτιαγμένο με λάσπη και έχει σκεπή από κεραμίδια. Είναι χριστιανοί και μιλούν Κινιαρουάντα.

     Ο Νsekanabanga είναι μαθητής στο σχολείο της περιοχής του. Στο σχολείο του δεν υπάρχει ηλεκτρισμός και πόσιμο νερό. Στην αίθουσα συνωστίζονται μέχρι 80 παιδιά τα οποία λόγω έλλειψης θρανίων κάθονται σε πέτρες ή σε καρέκλες που φέρνουν από το σπίτι τους. Το 50% του πληθυσμού δεν γνωρίζει ανάγνωση και γραφή.

     Αναδοχή παιδιού δεν σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογενείας του και όλων των ανθρώπων της περιοχής όπου ζει, ώστε να επιτευχθούν βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής τους. Με τα χρήματα που θα στέλνουμε ως σχολείο κάθε μήνα (22€)  θα γίνουν έργα ανάπτυξης, όπως ύδρευσης, κατασκευή σχολείων, νοσηλευτικών κέντρων, επισιτιστικά προγράμματα και προγράμματα ενδυνάμωσης των γυναικών που υποστηρίζουν τη ζωή ολόκληρης της κοινότητας στην οποία ζει το παιδί.

  Για περισσότερες πληροφορίες : www.actionaid

  Για τη μηνιαία χρηματοδότηση της αναδοχής από το σχολείο αποφασίσαμε τα εξής:

    Για εφέτος, μεγάλο μέρος του ετήσιου ποσού καταβολής ήδη υπάρχει από πέρυσι, που οι μαθητές μας με μπαζάρ και εφημεριδούλα συγκέντρωσαν αυτά τα χρήματα (190€) για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα υπόλοιπα για φέτος και για τα προσεχή χρόνια, προβλέπεται να καλυφθούν με τον ίδιο τρόπο, μέσα από το σχολείο μας με την ενεργό συμμετιοχή των μαθητών μας.

    Ελπίζουμε να χαρήκατε με τα οράματα και τις δράσεις των παιδιών για έναν καλύτερο κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου